2011-05-20 07:32:57• hírek • Szatmár.ro

A Sorompók nélkül hétvégi programja

A nemzetközi színházi fesztivál szombati és vasárnapi előadásai.

SZOMBAT, MÁJUS 21.

Északi Színház - Nagyterem, 18.00 óra

Nagyváradi Állami Színház, Iosif Vulcan Társulat - Eduardo de Filippo: La grande magia, rendező: Alexandru Colpacci

Pirandello színházának utódjaként, Eduardo de Filippo a La Grande Magia című művében egy szédítő utazást ajánl a befogadónak, egy lépten-nyomon tűzijátékkal fűszerezett utazást, amelyben a valóság bizonytalan, tovatűnő kontúrokat kap. A cél nem az, hogy a nézővel elhitesse, nincs már semmi különbség valóság és illúzió között, hanem hogy kihangsúlyozza: a mai világ hajlamos a bizonytalanságra, ha a realitás és a fikció megkülönböztetéséről van szó. A darab azt sugallja, hogy az illúzió védőpajzs, de ugyanakkor csapda is, s ezáltal arra ösztönöz, hogy elmélkedjünk azokon a becsapó játékokon, amelyeket saját magunkkal játszunk azért, hogy ne kelljen szembesülnünk a szenvedéssel.


La grande magia
La grande magia


Északi Színház - Stúdióterem, 20.00 óra

„Babeş-Bolyai" Tudományegyetem, Kolozsvár, Színháztudomány és Televízió Kar - Antigoné, rendező: Cosmin Matei

Oedipusz lányának történetében, a hatalommal való összetűzésében a figurák irányító érzelmeire összpontosítottam a figyelmem. A színészekkel együtt úgy döntöttünk, hogy szigorúan kizárjuk az alapvető érzelmek - a félelem és a szeretet származékait, és ezek mozgásának felderítésére indultunk.


VASÁRNAP, MÁJUS 22.

Északi Színház - Stúdióterem, 18.30 óra

HOPPart Társulat, Budapest - Kárpáti Péter: Szörprájzparti

 

A darab különböző  budapesti belvárosi lakásokban játszódik. Végkimenetele egy meglepetés-házibuli, amit a főszereplő tiszteletére rendeznek, és amin megjelennek életének fontosabb szereplői: a közönség. Az alkotók tehát közös játékra hívják a nézőket, akik hol megfigyelők, hol résztvevők lehetnek - ahogy a helyzet éppen kínálja. Everyman (Akárki) parafrázis ez, egy a fiatalok számára jól ismert formába, a házibuliba rejtett haláltánc. A Szörprájzparti központi témája a szakítás-elválás halálként értelmezése, párhuzamba állítása.

Északi Színház - Nagyterem, 20.00 óra

Nagyváradi Állami Színház, Iosif Vulcan Társulat - Pierre Sauvil: Napfény kettőnknek, rendező: Daniel Vulcu

Egy este Benjamin Bertholin doktor lakásán váratlanul megjelenik a fiatal Josiane Desrumaux. A hölgy az orvos egyik volt betegének adja ki magát, letelepedik a lakásba és zsarolással arra kényszeríti a férfit, hogy befogadja őt. A nő felforgatja a Mozart- és sakkrajongó orvos életrendjét és kényelmét, aki azonban elutasítja a család, a felelősség és az állandó kapcsolatok gondolatát. Miután egy ideig együtt éltek, látványos fordulat következik be, amikor fény derül a lány igazi énjére. Egy darab a felelősségvállalásról, a hozzánk közeli emberek melletti élet harmóniájáról és nehézségeiről, az elveszített idő bepótolásáról.


Napfény kettőnknek
Napfény kettőnknek


Szépművészeti Múzeum, 22.00 óra

ARTemotion Egyesület, Nagyvárad - Mimi Brănescu: A szemetes

Mit gondolsz, egy "egyszerű" szemetes hogyan tudja teljesen felfordítani az életed? Mennyi érdekességet tudhatsz meg valakiről, ha egyszerűen cask a háztartási szemetében turkálsz...

És, ha egy fárasztó munkanap után mész, hogy kidobd a szemetet, és találkozol egy alakkal, aki mindenféle történeteket mesél a családodról, történeteket, amelyek lépcsőzetesen valósággá válnak, valósággá, amely paranoiába fordul, a vége csakis izgalmas lehet.

Jegy- és bérletárak:

Bérletcsomag az összes meghívott előadásra: 300 RON

Bérletcsomag 12 meghívott előadásra (amit a néző választ): 190 RON

A bukaresti Odeon, a budapesti Új Színház és Bárka Színház előadásaira: 25 RON

Nagytermi előadásokra: 20 RON (20 főnél nagyobb csoportok esetében 15 RON)

Stúdióelőadásokra: 15 RON

A nagyváradi ARTemotion Egyesület előadására (Szépművészeti Múzeum): 15 RON

Gyerekelőadásokra (Bábszínház): 5 RON

A Tűzoltó-toronynál (szabadtéren) megrendezésre kerülő előadásokra a belépés ingyenes.

Jegyek és bérletek a színház jegypénztárában igényelhetők hétköznaponként 10-17 óra között, szombaton 10-13 óra között, illetve előadások előtt egy órával. A jegypénztár elérhetősége: Horea u. 6
Telef
on: 0261-712106 begin_of_the_skype_highlighting 0261-712106 end_of_the_skype_highlighting

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: